Lasso

Litteraturtidsskriftet Lasso er et litteraturtidsskrift redigert og utgitt av studenter ved Universitetet i Oslo. Det hadde sin første utgivelse i 2010. Tidsskriftet inneholder tekster både av redaksjonell og skjønnlitterær art, og tar i mot bidrag både fra studenter og utenforstående.

Boltreplass og essayverksted for litterære spirer:
Universitetet sår, og Lasso høster inn blant de spirende talentene i litteraturmiljøet. Vi utfordrer studentene til å hente fram ambisjonen i seg, og sitter ideelt sett igjen med et knippe velkomponerte og lekne tekster. Vi tror uprøvde stemmer gjør seg godt sammen med etablerte forfattere, og blander derfor bidrag fra profesjonelle og jomfruelige skribenter. I tillegg får litteraturstudentene en sjanse til å vise fram sin fagkompetanse gjennom essays, anmeldelser og litterær kritikk.

Lasso kommer ut 4 ganger i året.