Hva slags bildeler får man tak i på nett?


Flere og flere hobby-mekanikere og profesjonelle mekanikere velger å kjøpe bildeler på nett. Grunnen til dette er at det er enkelt og praktisk. Man finner raskere frem til de bildelene man trenger på nett enn ved å besøke sitt lokale bildele-utsalg. Utvalget vokser også fra dag til dag og omfatter alle slags nye bildeler, men du kan også finne brukte deler om du trenger det. Det er egentlig ikke så merkelig at mekanikere velger å benytte seg av dette tilbudet.

Profesjonelle mekanikere har i lang tid benyttet seg av bestillingsløsninger hos sine leverandører som egentlig er temmelig like de løsningen som man nå benytter når man kjøper bildeler på nett. I stedet for at løsningene har bestått av tilgang til interne systemer hos leverandørene, så har man i dag direkte tilgang vi internett, noe som gjør at man har mindre utfordringer med å skaffe tilgang til systemer til nye leverandører.

Kan man kjøpe originaldeler på nett?

Det er mulig å kjøpe alle mulige bildeler på nett. Du vil finne alt fra originale deler til lavkvalitetsdeler, og det kan derfor være en fordel å kjenne den nettbutikken du benytter for å kjøpe bildeler på nett. De fleste tilbydere av bildeler på nett videreselger bildeler fra andre leverandører, og kan derfor også i mange tilfeller tilby bildeler på nett direkte fra leverandørene til bilprodusentene.

Du vil også finne rimeligere deler som produseres av andre, men det betyr ikke at disse delene er av dårlig kvalitet. Seriøse produsenter av bildeler på nett har i dag tilgang på tegninger fra bilprodusentene slik at de kan produsere bildeler som er konkurrerende produkter til de originale delene. Dette skyldes regelverk innført fra EU for å gjøre at bilprodusentene ikke har monopol på service og bilder for deres biler, men i stedet gir andre muligheter til å kunne tilby dette til sine kunder.

Bildel

Er uoriginale bildeler på nett av samme kvalitet?

Uoriginale bildeler på nett kan være av like god kvalitet som delene fra bilprodusentene. Ofte produseres de uoriginale delene på samme fabrikk som de originale delene men kan ikke selges med produsentens merke på grunn av rettigheter. Men det finnes også produsenter der ute som leverer deler av vesentlig dårligere kvalitet enn de originale.

Når du handler bildeler på nett og du opplever priser på deler som er ekstremt mye lavere enn konkurrentenes bildeler, så bør man nærme seg dette med skepsis. Det finnes de som tilbyr deler som ikke burde benyttes på bilen. Derfor er det lurt å sjekke leverandøren før man bestemmer seg for å handle bildeler på nett.

Hvordan er prisene på bildeler på nett?

Prisene på bildeler på nett kan variere, men de er i hovedsak billigere enn deler i fysisk butikk. Grunnen til dette er at det er billigere å tilby bildeler på nett da man ikke har samme behovet for lokaler og ansatte. Man kan drive en nettbutikk vesentlig billigere enn man kan drive en fysisk butikk, og man kan også sikte på et mye større marked.