Reis på billig sommerferie i Norge


Når sommeren kommer og du ønske å nyte varme sommerdager i ditt eget hjemland, så finnes det mange alternativer. Mange reiser til sydlige land kun fordi været ikke alltid klaffer hjemme.

Men når det endelig klaffer, og man opplever sol og varme stort sett hver dag, så er det mange som heller ønsker å benytte sommeren for å feriere i eget land. Det finnes mange naturskjønne omgivelser rundt om i hele Norges land, og det finnes også gode alternativer for bading på strender eller i badeanlegg. Når solen steker og værmeldingen viser sol, ingen vind og varme så langt man kan se, så er dette gode alternativer når man skal finne avslappende steder for å feriere.

Da slipper man overfylte flyplasser og lange bussturer for å komme frem til et feriehotell i et sydlig land, men kan sette seg inn i egen bil, på en buss, et tog eller et fly, og raskt komme til koselige steder hvor alle snakker det språk du kan forstå og tilbyr mat som barna er kjent med og kan spise uten å klage.

Norge

Det finnes flere måter man kan nyte Norge på. Man kan pakke familien inn i en bil, ta med et telt og dra på en campingferie, eller man kan benytte seg av hoteller når man besøker de forskjellige byene. Mange trives ikke med å bo i telt eller på en campingplass men vil heller bo i komforten av fire vegger, en dusj og et toalett. Da tenker de fleste at hoteller er det eneste alternativet, men dette er ikke billig, og da spesielt ikke i fellesferien når de fleste har lyst til å dra på tur.

Når man skal ha overnatting til hele familien, så kommer man raskt opp i 2000kr natten, og flere ganger ofte mer. Dette passer ikke budsjettet til de fleste vanlige barnefamilier, og man drar derfor ofte på telttur i stedet. Men i mange byer kan du finne alternativer i form av vandrerhjem eller hosteller. Disse er tilpasset de som ønsker å bo billig. Man kan velge om man vil bo i et rom hvor man overnatter i felles sovesal eller om man vil ha eget rom med eget eller felles bad. Dette er løsninger som kan være vesentlig rimeligere enn hoteller, og man kan ofte bo midt i sentrum.

Billige alternativer for reise i Norge

Som nevnt, finnes det billigere alternativer for å reise rundt i Norge. Man kan enten reise med familien på campingtur, eller for de som liker seg best når man kan bo innendørs, så er det et glimrende alternativ å velge et hostel. Hosteller er ypperlige for backpackere som vil ha et veldig billig sted å overnatte og muligheten til å bli kjent med andre backpackere, samtidig som de bor ganske sentralt. De fleste større byer tilbyr overnatting på hostel.

Billig sommerferie i Norge

Campingferie med familien

Campingferie passer ikke for alle, selv om dette er et alternativ som er meget populært hos mange. Noen stortrives med å tilbringe ferien i telt, hvor man kan bo ganske rimelig i nærheten av strender eller andre steder man ønsker å besøke. Man kan på denne måten bo i nesten akkurat hvilken by man ønsker i Norge, og på denne måten kan man besøke de byene man ønsker rimelig og uten bekymring. Mange familier med barn benytter seg av denne muligheten og trives godt med å feriere på denne måten.

Hostel for overnatting

Hostel er et alternativ for deg som ikke ønsker å bo på en campingplass, men likevel ønsker billig overnatting i f.eks Bergen sentrum. Man kan da velge å dele rom med andre for ekstra billig overnatting, men man kan også bestille eget rom hvis man ønsker å bo for seg selv.