En hunger etter idealer ved hjelp av plastisk kirurgi


Plastisk kirurgi er ikke lenger noe ukjent fenomen for mange av oss, og det blir og mer vanlig i dagens samfunn. Det er ikke lenger slik at grunnen bak et kirurgis inngrep må bety at noe er galt eller at noe må fikses på.

Plastisk kirurgi

Det er langt mer vanlig at grunnen til plastisk kirurgi er kosmetisk og at formålet er å øke selvtilliten. Du kan være helt frisk og likevel ta plastisk kirurgi.

Som nevnt så er ikke plastisk kirurgi så uvanlig lenger og det kommer stadig en rekke nye inngrep og metoder på markedet. Plastisk kirurgi har eksistert siden middelalderen og har vært i konstant utvikling siden da. Det er mest på grunn av det nyutviklete samfunnet vi har i dag som gjør at plastisk kirurgi er blitt mer velkjent og normalisert.

Plastisk kirurgi på internett og i medier

Ingen i dag synes det er rart å se en på gaten med brystimplantater eller fillers i leppene. Det er blitt så normalt og spesielt med tanken på internett og medier. Teknologien vi har i dag har hatt en fantastisk utvikling og det gir oss veldig lett tilgang til alt vi ønsker å se.

Mye av hvorfor plastisk kirurgi er blitt så normalisert, er nok mest på grunn av internettet og alt av medier. Er du interessert i en person eller flere personer om de er kjente eller ukjente, så er det bare å gå på de sosiale mediene og kontoene deres. Der ligger det meste av livene blottlagt på nettet og tilgang til informasjon er lett tilgjengelig for hvem som helst.

Man kan være en kikker inn i andres liv

Når du står opp og setter deg ned med mobilen på morgenkvisten og du blar gjennom kjendiser og privat personer så får du et mye større innblikk i personen og deres liv. Noe du ikke ville fått om ikke internett var til stede.

Du ser retusjerte kropper, høyt fokus på utseende og kropp, men også personer som stolt viser frem de kirurgiske inngrepene sine. Ofte i lettkledde bilder og dette er som oftest kjente personer med et stort publikum på nett. De lager over tid derfor en slags standard til utseende og flere henger seg på til det til slutt blir en så normalisert ting slik det er blitt i dag.

Dette skjer gjennom bilder og videoer hvor personen filmer prosessen og forberedelsen under det kirurgiske inngrepet. Slike videoer har høye seertall og man kan tjene høyt på slikt innhold.

Det er ikke bare enkeltpersoner som er med på normaliseringen og spredningen av plastisk kirurgi. Også aviser og nyhetssider er med på å sette en spotlight på plastisk kirurgi og tjener penger på å videreføre slik informasjon, og er dermed med på dra befolkningen mot normalisering.

Her er noen overskrifter som er skrevet og publisert fra kjente nettaviser i Norge som se og hør, VG, dagbladet og diverse andre:

  • Isabell Raad, angrer på de plastiske operasjonene – utkast fra Se og Hør
  • Sophie Elise Isachsen, rompebråket: -dobbeltmoralsk – utkast fra Dagbladet
  • Sophie Elise om å ha operert underlivet – utkast fra VG
  • Paradise hotel-stjernen Isabell (21) har operert bryster og nese i utlandet – utkast fra KK.no
  • Isabell Raad er livredd rumpa skal sprekke når som helst – utkast fra tv2 underholdning

Dette er et stort tema på nett og det kommer mer fram i offentligheten. Spesielt via nett på grunn av fortjenesten man får ved å legge ut om plastisk kirurgi.

Plastisk kirurgi

Det er mange forskjellige inngrep som går under plastisk kirurgi. Både store og små inngrep. Alt fra ikke kirurgiske inngrep til kirurgiske. Ikke kirurgisk inngrep innenfor plastisk kirurgi er inngrep hvor narkose ikke er nødvendig. Slike inngrep er mest for det estetiske, men kan også for noen hjelpe på andre områder en kun det med det kosmetiske.

Plastisk kirurgi på internett

De tre vanligste inngrepene som ikke er kirurgiske er hårfjerning med laser, rynkebehandling med Restylane og Botox og forstørring av lepper.

Forstørring av lepper går kun på det ytre idealet til personen som ønsker inngrepet og det er blitt et utrolig vanlig inngrep. Spesielt for yngre som er fylt atten eller eldre. Botox og Restylane kan også gjøres for mer enn kun for å fikse utseende.. Botox og fillers kan for noen hjelpe for smerter relatert til migrene og muskel plager.

Feltet innen plastisk kirurgi er nok mye bredere på de kirurgiske områdene og finnes flere inngrep som kan bli gjort. Alt fra diverse slankeopperasjoner hvor man fjerner overflødig hud og fett til intime operasjoner.

Man kan gjøre en rekke forskjellige operasjoner på ett område. Ta som for eksempel brystet. Man kan løfte brystene, forstørre og redusere både bryst og areola. Innover nipler kan bli fikset for å stikke ut etter hva som er idealet for pasienten. Du kan rett og slett nesten gå inn og forme deg selv for å passe det bildet du vil ha.

Trygt og utrygt med plastisk kirurgi

Det er dyrt ta kirurgiske operasjoner i Norge så det er derfor mange som dessverre velger å ta det i utlandet og spesielt i land som Tyrkia hvor prisen er halvparten av Norge. Noen operasjoner er selvfølgelig vellykket i utlandet, men det er mange skrekkhistorier om plastisk kirurgi bortenfor Norge.

I land som Tyrkia er ikke reglene like strenge som i Norge og det utgjør en større risiko. Det er heller ikke like mye oppfølging og kravene for legene er lavere.

To toppbloggere som kom hjem med skrekkhistorier fra samme sted i Tyrkia hvor begge hadde foretatt plastisk kirurgi, er noen av skrekkhistoriene. Denne tragedien ble dekket i intervjuer og i aviser. Begge toppbloggerne skulle operere inn rumpeimplantat i rumpen. Det som ble operert og satt inn i rumpen var absolutt ikke hva som var planen. De fikk begge puppeimplantater som da er i feil form og størrelse for området som er rumpa. Dette er ekstremt farlig og bringer med seg store risikoer og ubehag.

Det er flere som har begått samme feil og kom tilbake til Norge angrende. Plastisk kirurgi er en stor avgjørelse og ikke noe man burde gamble på. Heller betal litt ekstra og få det trygt utført i Norge hos spesialister.