Fersk fisk på restaurant


Fersk og god fisk på restaurant er ikke en selvfølge. Det er viktig at man benytter seg av leverandører som håndterer fisken perfekt og som lagrer den akkurat riktig for at man skal kunne servere den beste fisken til alle kundene.

Fiskerestaurant

Når man drar på restaurant for å spise et godt fiskemåltid, så ønsker man å få servert noe som er bedre enn hva man selv kunne laget hjemme, og når man velger fisk er det også ekstremt viktig at fisken er trygg å spise og at man ikke forlater restauranten uvel på grunn av at man har spist dårlig fisk. Fisk må håndteres riktig for at den skal bli best mulig og for at man ikke skal risikere at den blir dårlig. Når du skal spise fisk på restaurant er det viktig at restauranten du spiser på håndterer fisken riktig.

Mange spiser helst sitt fiskemåltid på restaurant da ikke alle vet hvordan de skal tilberede fisken på best mulig måte slik at man får det måltidet man ønsker hjemme. Man finner gode råvarer i butikker og butikkjeder som vet hvordan fisk skal håndteres, og gode råvarer gir grunnlag for et perfekt fiskemåltid hvis man vet hvordan man skal tilberede det. Når man ikke vet hvordan man kan tilberede det perfekte fiskemåltidet, så kan man finne ut mye på nett, men sjansen er større for at man kan få en spennende gastronomisk opplevelse dersom man velger et fiskemåltid på restaurant.

Fisk på restaurant

Mange foretrekker fisk når de skal spise ute. Dette kan enten være fordi man ønsker en lettere rett, eller at man ikke er spesielt begeistret for kjøttretter. I tillegg til dette så velger mange som har tatt et prinsipielt valg i forhold til hva de spiser å spise fisk når de tar turen på en fiskerestaurant i Oslo. Men det er selvfølgelig også mange som velger fisk på restaurant fordi det er deres favorittmåltid og man foretrekker alltid fiskeretter fremfor kjøttretter eller annet.

Når man bestiller fisk på restaurant, så forventer man at de som håndterer maten vet hvordan den skal håndteres og hvordan man ivaretar smaken, samt at fisken er fersk og god. Hvis man spiser på en restaurant hvor betjeningen ikke vet hvordan fisk skal behandles, så har man en høyere risiko for at man pådrar seg ubehageligheter som kan ta flere dager å bli kvitt. Det er ikke nok at fisken kun er god, men man må også vite at den er behandlet bra slik at man kan være sikker på at man ikke får reaksjoner på maten i etterkant. For eksempel kan en dårlig fisk ende opp med å ødelegge en ferietur som man har gledet seg til.

Fisk laks

Ved å være sikker på at fiskerestauranter man spiser på behandler fisken sin riktig, så kan man også sikre at man får en behagelig ferie uten mageproblemer.

Riktig lagring for god fisk

For at fisk skal holde seg fersk så lenge som mulig og man skal være sikker på at fisken er trygg og god å spise, så må den lagres i riktig temperatur. Før fisken tilberedes, skal den hele tiden lagres i under 4 grader Celsius. I tillegg til dette vil noen typer fisk smake bedre om man lar den ligge en stund før man tilbereder den. Hvis man for eksempel skal tilberede laks, som er en veldig feit fisk, så er det en fordel å la denne ligge en stund slik at konsistensen blir fastere.

Hvor lenge kan fersk fisk lagres

Mange tror at fisk kun er fersk rett etter den trekkes opp av sjøen. Hvis dette var tilfelle, så ville man ikke kunnet selge fersk fisk andre steder enn på fiskemottak da man ikke ville kunne frakte den. Fisk kan lagres i flere uker, og det kan ofte ta inntil 7 dager før en fisk kommer fra havet og ut til en restaurant eller en butikk.