Sammenligning av kredittkort


Når man skal sammenligne kredittkort for å finne det beste kortet, så er ikke dette alltid helt enkelt. Grunnen til det er at forskjellige betingelser vil være en fordel for forskjellige personer avhengig av hva de vanligvis bruker pengene sine på. Mange velger å sammenlikne renter for å fortelle deg hvilket kort som er best, men dette er ikke alltid det som teller mest.

I hovedsak er ikke kredittkort ment å skulle benyttes som forbrukslån, men heller at man betaler hver faktura så raskt som mulig. I så tilfelle så vil ikke renten ha så mye å si i det hele tatt, med mindre du likevel velger å ha utestående beløp på kortet over lengre tid.

kredittkort

Man må derfor vurdere flere faktorer for å finne ut hvilket kredittkort som er det beste, og det finnes sjelden et kort som er det beste for alle som leser en vurdering av kredittkort. Først og fremst er det av betydning for de fleste om de har et kredittkort som er gebyrfritt, eller om de må betale årsgebyr og andre gebyrer.

De aller fleste kredittkortene er gebyrfrie i dag, men det finnes noen som benytter seg av gebyrer. Grunnen til at de gjør det, kan være at de tilbyr noen andre betingelser som de andre tilbyderne ikke kan tilby. En ting mange ikke tenker over, er at man faktisk kan spare penger ved å benytte kredittkort. For eksempel tilbyr de fleste forskjellige typer rabatter og cashback-løsninger. Noen tilbyr rabatter på nettbutikker i spesifikke sjangre, noen tilbyr rabatt på drivstoff, mens andre tilbyr fordeler for deg som liker å reise. For en komplett og god oversikt, bør du besøke nettsiden kredittkortsiden.no

Rabatter og cashback

De fleste tilbydere tilbyr rabatter eller cashback-løsninger, men det er stor variasjon i forhold til hvor man tilbyr rabattene. Noen lar deg velge hver måned hvilken kategori av produkter du ønsker rabatt på denne måneden, mens andre presenterer spesifikke tilbud i forhold til hvem de har ordnet avtale med denne gangen. Hvis man velger et kredittkort fra en kjede av butikker eller nettbutikker, så vil man som oftest få rabatter på deres produkter, eller man kan spare opp poeng som kan benyttes for å handle hos dem. Hvis dette er varer du ellers ville kjøpt, så vil du faktisk spare penger ved å benytte kredittkortet.

Reiser og reiseforsikringer

Reiseforsikring er noe du kan finne hos de fleste tilbyderne av kredittkort. Det finnes noen unntak hvor man har unnlatt å tilby dette eller andre rabatter fordi man heller tilbyr en lavere rente. Det finnes noen kredittkort på markedet som gir deg mulighet til å bruke kortet til et forbrukslån med en rente som kan konkurrere med noen forbrukslån. De kan tilby denne renten fordi de ikke gir særlig mange andre tilbud, men de kan også stille strengere krav for om du skal få kredittkort hos dem eller ikke.

kredittkort-2

Drivstoffrabatter

Drivstoffrabatter er en vanlig måte som tilbyderne forsøker å kapre kunder. Det kan være mange penger å tjene på drivstoffrabatter hvis man kjører mye. Selv om et stort flertall personer vil kunne få en fordel på grunn av drivstoffrabatter, så finnes det også noen som ikke kjøper noe særlig drivstoff, og dermed ikke får noen nytte av denne typen rabatter.

De fleste bensinstasjon-kjedene tilbyr et kredittkort som gir rabatt på drivstoff hvis du fyller på deres stasjoner. Det er derimot sjelden at disse gir deg rabatter hos konkurrentene deres. Så hvis du skal få mest mulig fleksibilitet ut av drivstoffrabatter, så kan det være en fordel å benytte et kredittkort som gir rabatter hos alle kjedene, eller som gir deg rabatt ved at du får cashback ved å benytte kortet hos bensinstasjon-kjedene. Man kan også oppnå drivstoffrabatter med et kort som gir poeng som kan brukes på ting du likevel ville kjøpt, som elektronikk eller reiser.

Renter på utestående beløp

Dersom man ønsker å utsette noen fakturaer i måneder hvor økonomien er litt trang, så kan det være man har en fordel av et kredittkort med lav rente. Det er sjelden du finner et kredittkort som er best på alle disse områdene. I stedet må du finne det som gir deg mest fordeler.