Hvordan få hvite tenner


Vi skal ikke mange årene tilbake i tid før det med tannbleking og hvite tenner var en komplisert prosess som kun tannlegen kunne hjelpe deg med.

Men i de moderne dager er et tannlegebesøk sjeldent nødvendig når det kommer til tannbleking, med mindre man har utsatt tanngarden for skader tidligere eller har ekstreme behov. For den vanlige mannen i gata som lurer på hvordan man kan få hvite tenner med tannbleking hjemme, så holder det med et rimelig tannblekingsprodukt som du selv kan bruke hjemmet.

Slik får du hvitere tenner

Det finnes flere forskjellige produkter på nettet som gir deg hvite tenner for en rimelig penge og som heller ikke er tidkrevende. Det kanskje vanligste er å bruke tannblekestrips, som påføres tennene et par ganger om dagen, før man deretter gradvis merker at tanngarden blir hvitere.

Andre varianter av hjemmeprodukter innebærer bruk av en spesiell gel som gjør tennene hvitere når den blir belyst av en LED-lampe, mens en langt mer vanligere variant er bruk av en tannblekingspenn som samtidig som den gjør tennene hvitere, også påfører en gel som beskytter emaljen.

Tannbleking

Men hvor lang tid tar det egentlig å få hvitere tenner med tannbleking? På generell basis kan vi si at de nevnte produktene krever en behandling som varer i to til tre uker før man blir fornøyde med resultatene. Det avhenger naturligvis av flere faktorer, som hvor misfargede tenner man har og hvor bra resultat man ønsker, men på generell basis sier man at det er mulig å få hvite tenner på to uker.

Dette gjelder uansett hvilket hjemmeprodukt man bruker for hvitere tenner. Kjøper man tannblekestrips så påfører man som regel disse to ganger om dagen, og det tar følgelig en time hver dag. Bruk av LED-lamper kan redusere tiden til 20 minutter om dagen, mens det også finnes enklere produkter som gjør hele jobben på kun 30 sekunder om dagen. Det eneste man må tenke på er at resultatene sjeldent kommer de første dagene, slik at man også ved hjemmebleking må ha en viss tålmodighet.

Og slik unngår du misfarging

En ting er å få hvitere tenner, men vet du egentlig hva som skal til for at du ikke får den gulbrune fargen på tennene som vi så gjerne vil bli kvitt? Det kan være greit å være klar over selv om du nå har fått hvite tenner, for misfargingen vil komme tilbake etter tid med mindre man gjør følgende grep. Du slipper f.eks å gå til en tannlege i Bergen.

De to mest sentrale kildene til misfarging av tenner i Norge er tobakk og kaffe. Røyking fører som kjent til en hel del sykdommer, men også misfarging av tenner. Kaffe og annen syreholdig drikke sørger i tillegg for at emaljen kan bli slitt, og da vil bruk av en tannblekingspenn være et effektivt motmiddel.

Tannbleking

For å hvite hva som kan misfarge tennene, så finnes det en enkel huskeregel. Setter det seg på den hvite skjorta di og forsvinner ikke etter vask, så gjelder det også for tennene. Vi behøver naturligvis ikke påpeke at man bør være nøye med tannpuss for å beholde de hvite tennene, også etter en tannblekingsbehandling.

Men det kan man trygt kan droppe som sjeldent gir noe annet enn en innbilt effekt, er tannkremer som lover en hvitere tanngard. For disse produktene har blitt testet av både eksperter og forbrukere, og sjeldent fører det til en økning i nyansene. For de aller fleste vil man ikke oppleve spesielt hvitere tenner kun ved bruk av en slik tannkrem.